Aktiviteter

På Trollmax tillbringar vi en stor del av tiden utomhus på vår mysiga gård. Där har vi alltid mycket roligt att göra oavsett säsong. Vi följer årstiderna och på vintern brukar vi åka skidor, pulka och madrass. Vi grillar gärna korv och ibland går vi till isrinken och provar skridskorna. På sommarhalvåret odlar vi grönsaker, går på skogspromenad och cyklar.

Varje år har vi dessutom några större aktiviteter inplanerade, som till exempel Sjödagen och Troll-loppet. På Sjödagen gör vi en utflykt och går ner till Locknesjön, grillar korv och har det mysigt. Troll-loppet kör vi på vintern – då får barnen gå eller åka skidor längs ett spår ovanför vår gård. Efteråt får alla barnen medalj och vi dricker varm saft! Barnen brukar också få besöka tomten i kyrkstallet, spana i skogen efter Loke-trollet och göra mycket annat spännande!

Barnens dag

Varje år anordnar Ångsta sportklubb och byalag Barnens dag. Det är en dag för alla barn som brukar locka massor av besökare. Då fylls både förskolans och skolans gårdar av mängder med aktiviteter för stora och små barn. Allt är gratis för barnen medan de vuxna betalar för sitt eget fika och mat. Vad som händer skiljer sig från år till år, men vi har haft hoppborgar, ponnyridning, clowner och till och med Storsjöodjuret på plats!

Barnens dag brukar vara en fantastisk dag som vi varmt kan rekommendera!